Voorzijde KarmelkloosterKapel van het Karmelkloostergals-in-lood ramen in de kapel

Agenda

Lezingen in het Karmelklooster:

Lezing 1 Lieve Blancquaert, fotografe en journaliste Birthday

Lezing, zondag 14 januari

Twee jaar lang trok de Belgische fotografe en journaliste Lieve Blancquaert de wereld rond, van Groenland tot China, om het eerste moment van leven te registreren. Haar project 'Birthday' toont de plek waar de wieg staat en hoe die cultuur zijn kinderen verwelkomt.

Lees verder...

Lezing 2 Prof. dr. Sidarto Bambang Oetomo: Neonatologie

Lezing, maandag 29 januari

Neonatologie dankt zijn bestaan voornamelijk aan de ontwikkeling van technologie, die de artsen in staat stelde om een te vroeg geboren baby (prematuur) in leven te houden. Het blijkt echter dat zich bij ex-prematuren vaker ontwikkelingsstoornissen voordoen op cognitief gebied. Er is aangetoond dat deze problemen samenhangen met de scheiding van de moeder en de pijn of stress die prematuren doormaken tijdens de periode in de couveuse.

Lees verder...

Lezing 3 Drs. Xandra Schyns - van den Berg: Pijn en pijnbestrijding rondom de partus vanuit verschillende invalshoeken

Lezing, maandag 19 februari

In het kader van de tentoonstelling BIRTHDAY een lezing van Xandra Schyns van den Berg, anesthesioloog in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Samen met Mark van de Velde schreef zij het boek: Anesthesie en de normale zwangerschap.

Lees verder...

Lezing 4 Steven Pont: Het zelfbeeld van een kind

Lezing, maandag 5 maart

Lezing: Zelfbeeld van een kind Je wordt niet met een zelfbeeld geboren, maar dat bouw je met name gedurende de eerste periode van je leven langzaam op. Hoe dat in zijn werk gaat is het onderwerp van deze lezing.

Lees verder...