gals-in-lood ramen in de kapelKapel van het KarmelkloosterVoorzijde Karmelklooster

Agenda

Themamiddag georganiseerd door de Olterterper Kring: ‘Een andere catechismus’

Lezing, zondag 25 februari

‘Veel mensen die in christelijke kerken zijn opgegroeid, valt het moeilijk om aan zichzelf te bekennen dat “het christelijk geloof” hen niets meer zegt. Geloven betekent oorspronkelijk: vertrouwen schenken en goede hoop hebben; wat dat betekent tussen mensen in vriendschap en liefde. Een grote liefde is een groot geloof.’

Lees verder...

Fototentoonstelling BIRTHDAY

Expo BIRTHDAY, van zaterdag 28 oktober t/m zondag 1 april 2018

Elke dag worden er wereldwijd 364.501 kinderen geboren, dat zijn er bijna vijf per seconde of 300 per minuut. Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert reist de wereld rond om te onderzoeken wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren.

Lees verder...

Jorian van Nee, aanstormend pianotalent

Concert, zondag 4 maart

Jorian van Nee is behalve aanstormend pianotalent, ook als talentvol componist actief. In 2013 wint hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours voor zijn pianospel, maar ontvangt ook een eerste prijs bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken.

Lees verder...

Lezing 4 Steven Pont: Het zelfbeeld van een kind

Lezing, maandag 5 maart

Lezing: Zelfbeeld van een kind Je wordt niet met een zelfbeeld geboren, maar dat bouw je met name gedurende de eerste periode van je leven langzaam op. Hoe dat in zijn werk gaat is het onderwerp van deze lezing.

Lees verder...

Lezing Leo Fijen: Mijn moeder, steeds dichterbij

Lezing, maandag 19 maart

In het kader van BIRTHDAY houdt Leo Fijen een lezing: Mijn moeder, steeds dichterbij.

Lees verder...

Pianoconcert Michel Xie

Concert, zondag 25 maart

Verrassend talent bezorgt u een heerlijke muzikale middag!

Lees verder...

Kunstverkoop Karmelklooster

Van vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni 2018

In het weekend van 1, 2 en 3 juni is er een kunstverkoop in het Karmelklooster in Drachten met werken van Boele Bregman, Pieter Pander,Klaas Koopmans, Pier Feddema e.a.

Lees verder...

Apollo Zomeracademie

Van zondag 12 augustus t/m zondag 19 augustus 2018

Ervaar de kracht van samenspel in een unieke week in het Karmelklooster in Drachten. Kamermuziek met intensieve coaching, een orkestproject op hoog niveau met Beethovens 5e symfonie, kamermuziek, koor, workshops, concerten . . . . . Wie eenmaal bij de Apollo Zomeracademie kwam, komt terug.

Lees verder...