gals-in-lood ramen in de kapelVoorzijde KarmelkloosterKapel van het Karmelklooster

Agenda

Fototentoonstelling BIRTHDAY

Expo BIRTHDAY, van zaterdag 28 oktober t/m zondag 1 april 2018

Elke dag worden er wereldwijd 364.501 kinderen geboren, dat zijn er bijna vijf per seconde of 300 per minuut. Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert reist de wereld rond om te onderzoeken wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren.

Lees verder...

Lezing 2 Prof. dr. Sidarto Bambang Oetomo: Neonatologie

Lezing, maandag 29 januari

Neonatologie dankt zijn bestaan voornamelijk aan de ontwikkeling van technologie, die de artsen in staat stelde om een te vroeg geboren baby (prematuur) in leven te houden. Het blijkt echter dat zich bij ex-prematuren vaker ontwikkelingsstoornissen voordoen op cognitief gebied. Er is aangetoond dat deze problemen samenhangen met de scheiding van de moeder en de pijn of stress die prematuren doormaken tijdens de periode in de couveuse.

Lees verder...

NNO kloosterconcert

Concert, zondag 11 februari

Sergei Bolotny, viool en Keiko Sakuma, piano

Lees verder...

Lezing 3 Drs. Xandra Schyns - van den Berg: Pijn en pijnbestrijding rondom de partus vanuit verschillende invalshoeken

Lezing, maandag 19 februari

In het kader van de tentoonstelling BIRTHDAY een lezing van Xandra Schyns van den Berg, anesthesioloog in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Samen met Mark van de Velde schreef zij het boek: Anesthesie en de normale zwangerschap.

Lees verder...

Jorian van Nee, aanstormend pianotalent

Concert, zondag 4 maart

Jorian van Nee is behalve aanstormend pianotalent, ook als talentvol componist actief. In 2013 wint hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours voor zijn pianospel, maar ontvangt ook een eerste prijs bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken.

Lees verder...

Lezing 4 Steven Pont: Het zelfbeeld van een kind

Lezing, maandag 5 maart

Lezing: Zelfbeeld van een kind Je wordt niet met een zelfbeeld geboren, maar dat bouw je met name gedurende de eerste periode van je leven langzaam op. Hoe dat in zijn werk gaat is het onderwerp van deze lezing.

Lees verder...

Pianoconcert Michel Xie

Concert, zondag 25 maart

Verrassend talent bezorgt u een heerlijke muzikale middag!

Lees verder...