Lezing Leo Fijen: Kon ik de stilte maar wat harder zetten.

Lezing, maandag 20 februari (afgelopen)

Waar vinden we nog de stilte zoals die bestaat in abdijen? Wat kunnen we doen om los te komen van mails, mobiele telefoon en andere digitale impulsen? In `Kon ik de stilte maar wat harder zetten' gaat Leo Fijen op zoek naar de heilige ruimte in ons hart en neemt de lezer mee aan de hand van zijn kloosterervaringen. Hij bouwt een denkbeeldig huisje en wijst zo de weg naar de monnik in onszelf. En die weg begint in de stilte. Leo Fijen is vooral bekend door zijn kloosterseries op televisie. Daarover schreef hij een aantal succesvolle boeken waarin monniken en vrouwelijke religieuzen aan het woord komen.

Leo Fijen (1955), bekend journalist, schrijver en tv-presentator (KRO RKK), schreef een boek met dezelfde titel: Kon ik de stilte maar wat harder zetten. "Hij wil in dit boek aan de hand van zijn persoonlijke ervaring en  diepgaande gesprekken en ontmoetingen lezers in contact brengen met hun oorspronkelijke bezieling. Hij schetst niet zoals Teresa van Avila een kasteel van de ziel met vele verdiepingen en verblijven, maar een eenvoudig innerlijk huisje, waarin slechts het noodzakelijke voorhanden is, maar waar een mens tot rust kan komen bij zichzelf en in contact met de bron van zijn bestaan. Aan de hand van veel ontmoetingen, gesprekken en ervaringen geeft hij levenslessen die gemakkelijk en prettig zijn om te lezen en te verwerken. Het boek ademt een katholieke en kloosterlijke cultuur, maar is bedoeld voor een breed publiek. Het kan zowel jeugdige lezers als ouderen inspireren en boeien. De verzorgde opmaak verhoogt de toegankelijkheid".

G. Mathijsen osb, abt benedictijner klooster St. Adelbert, Egmond Binnen.

Datum: 20 februari 2017

Tijd: 20.00 uur (Het klooster is vanaf 19.00 uur geopend)

Entree: € 12,50 incl. lezing & koffie/thee

 

Koop uw tickets via VanPlan

 

Bekijk meer lezingen , evenementen in februari