gals-in-lood ramen in de kapelVoorzijde KarmelkloosterKapel van het Karmelklooster

Kalender

«September 2018»
madiwodovrzazo
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Nieuwe tentoonstelling BLOOM

Tentoonstelling, van zaterdag 29 september t/m zondag 27 januari 2019

Komende zomer is het 25 jaar geleden, dat Jan en ik samen dit klooster kochten in 1993 van de zusters Karmelietessen, met de insteek om dit mooie klooster, gebouwd in carre vorm naar middeleeuws voorbeeld, zo veel mogelijk in tact te bewaren. Dat is ons, denk ik, aardig gelukt. Met hulp van medewerkers en vele vrijwilligers, die om ons heen stonden en nog steeds staan.

In die 25 jaar is er ook veel gebeurd. Prachtige ontmoetingen. Het klooster is een plek geworden voor overleg, vergaderingen in een inspirerende omgeving. Trouwlocatie voor de Gemeente Smallingerland en een mooie plek om afscheid te nemen van een dierbare. Ook wij namen als gezin en familie in de kapel van dit klooster afscheid van mijn lieve Jan, die in 2015 zo onverwacht overleed in de Paastijd. Met mijn dochter Heleen hebben we samen, na zijn overlijden de draad weer opgepakt en het klooster meer gepromoot o.a. via social media. Inmiddels is Heleen een andere koers gaan varen. En sinds begin dit jaar run ik het klooster samen met twee nieuwe medewerkers: Astrid Venema en Annette Kenter.

Ondertussen zijn we komende zomer 25 jaar actief in dit klooster. Dat jubileum gaan we vieren met een bijzondere tentoonstelling: BLOOM. In 1993 zijn we in oktober van start gegaan met een bloemententoonstelling, waarbij de noordelijke bloemistenvereniging het hele klooster in de bloemen heeft gezet. De zusters waren in die zomer vertrokken en veel bezoekers grepen de mogelijkheid aan om dit slotklooster van binnen te bekijken. In vier dagen kwamen er 5000 gasten.

Nu 25 jaar later zetten we het klooster opnieuw in de bloemen. Maar nu doen we dat met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij werken aan kunstwerken waarin het om bloei en bloemen draait: fotografie, schilderkunst, keramiek, maar ook installaties en textiele vormgeving.

Lijst deelnemende kunstenaars BLOOM 2018 -2019:

Barbara Broekman, Amsterdam, gouaches
Natasja van der Meer, porcelain
Cas Holmes, embroidery, UK
Arjan van Arendonk, painting embroidery
Karin Hoogesteger, painting
Inger Johanne Rasmussen, weaving, Norway
Eelco Brand, installations
Louise Baldwin, embroidery, UK
Han Reeder, photography
Bas Meeuws, photography
Zhuang Hong Yi, China Amsterdam
Nikkie le Nobel, painting embroidery
Margriet Smulders, photography
Jan Ketelaar, toegepaste kunst
Jenny Ymker, gobelins
Rosie James, embroidery, UK
Frank van der Meijden, beeldverhalen
Marie Cécile Thijs, photography
Anke Roder, painting
Marielle van den Bergh, textiles
Joke Frima, painting

                                                                                                                                                                                                                                      De tentoonstelling gaat van start op 29 september en loopt tot en met 27 januari 2019.

U hoort er meer van!

Ietsje Hofstra


Koop uw kaarten via VanPlan

Openingstijden

Zaterdag 29 september 00:00 t/m zondag 27 januari

Meld u aan

Bekijk meer Tentoonstelling , evenementen in september