glas-in-lood ramen in de kapelVoorzijde KarmelkloosterKapel van het Karmelklooster

Kalender

«September 2018»
madiwodovrzazo
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Tentoonstelling BLOOM, VERLENGD t/m zondag 17 februari!

Tentoonstelling, van zaterdag 29 september t/m zondag 17 februari 2019 (afgelopen)

In de zomer van 2018 is het 25 jaar geleden, dat Jan en ik samen dit klooster kochten in 1993 van de zusters Karmelietessen, met de insteek om dit mooie klooster, gebouwd in carre vorm naar middeleeuws voorbeeld, zo veel mogelijk in tact te bewaren. Dat is ons, denk ik, aardig gelukt. Met hulp van medewerkers en vele vrijwilligers, die om ons heen stonden en nog steeds staan.

In die 25 jaar is er ook veel gebeurd. Prachtige ontmoetingen. Het klooster is een plek geworden voor tentoonstellingen, lezingen en concerten, maar ook voor overleg, vergaderingen in een inspirerende omgeving. Trouwlocatie voor de Gemeente Smallingerland en een mooie plek om afscheid te nemen van een dierbare.

Ondertussen zijn we ondertussen al meer dan 25 jaar actief in dit klooster. Dat jubileum vieren we met een bijzondere tentoonstelling: BLOOM. In 1993 zijn we in oktober van start gegaan met een bloemententoonstelling, waarbij de noordelijke bloemistenvereniging het hele klooster in de bloemen heeft gezet. De zusters waren in die zomer vertrokken en veel bezoekers grepen de mogelijkheid aan om dit slotklooster van binnen te bekijken.

25 jaar later zetten we het klooster opnieuw in de bloemen. Maar nu doen we dat met gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij werken aan kunstwerken waarin het om bloei en bloemen draait: fotografie, schilderkunst, keramiek, maar ook installaties en textiele vormgeving.

Lijst deelnemende kunstenaars BLOOM 2018 -2019:

Barbara Broekman, Amsterdam, gouaches
Natasja van der Meer, porcelain
Cas Holmes, embroidery, UK
Arjan van Arendonk, painting embroidery
Karin Hoogesteger, painting
Inger Johanne Rasmussen, weaving, Norway
Eelco Brand, installations
Louise Baldwin, embroidery, UK
Han Reeder, photography
Bas Meeuws, photography
Zhuang Hong Yi, China Amsterdam
Nikkie le Nobel, painting embroidery
Margriet Smulders, photography
Jan Ketelaar, toegepaste kunst
Jenny Ymker, gobelins
Rosie James, embroidery, UK
Frank van der Meijden, beeldverhalen
Marie Cécile Thijs, photography
Anke Roder, painting
Marielle van den Bergh, textiles
Joke Frima, painting

                                                                                                                                                                                                                                De tentoonstelling is van start gegaan op zaterdag 29 september en wordt verlengd met drie weken! tot en met 17 februari 2019.

Geopend op do. vr. za. en zo. van 13 - 17 uur. Groepen op afspraak ook door de week.

Kom en geniet van deze prachtige en zeer gevarieerde tentoonstelling! Mis het niet!

Ietsje Hofstra

Koop uw kaarten via VanPlan

 

Entreeprijs: € 11,50 p.p. incl. 1x koffie/thee 

Arrangementen (vanaf 10 personen)

1. Entree expositie BLOOM, 2 x koffie/thee en taartje € 14,- p.p.

2. Entree expositie BLOOM, 2x koffie/thee en taartje & uitgebreid lunchbuffet € 26,50 p.p.

 

Openingstijden

Geopend op do. vr. za. en zo. van 13 - 17 uur.

Meld u aan

Gerelateerd nieuws

Bekijk meer tentoonstelling , evenementen in september