De poŽzie van Ida Gerhardt, Kopland en Kouwenaar op muziek door muse conNAction

Concert, zondag 10 februari (afgelopen)

Op zondagmiddag 10 februari 2019 om 15.00 uur speelt Muse ConNAction voor de pauze een compilatie uit "Teer in de tijd" en "Voorgoed het ogenblik" met werk van o.a. Kouwenaar en Kopland. Na de pauze spelen ze een selectie uit “Klinkend vers" met de poezie van Ida Gerhardt. Muse ConNAction wordt gevormd door Noortje Korst & Annemiek van de Geijn.

Klinkend vers is uit bevlogenheid gemaakt.                                                                                  
Het Ida Gerhardt-avontuur is jaren geleden in het Karmelklooster begonnen.  Noortje en Annemiek woonden een lezing bij van drs. Anneke Reitsma over de dichteres Ida Gerhardt. De gedichten tijdens de lezing werden voorgedragen door Henk van Ulsen. Het heeft hen zeer geraakt en geïnspireerd. 6 jaar hebben ze eraan gewerkt om de poëzie van Gerhardt op muziek te zetten tot “Klinkend Vers” is verschenen. Zelfs op cd!!

De toewijding en nauwgezetheid waarmee Muse ConNAction “Klinkend vers” heeft uitgebracht is te horen, te zien en te voelen. Zij nemen de luisteraar mee op een poëtische ademtocht.

'Een fenomenaal, ontroerend en prachtig gezongen en muzikaal programma over Ida Gerhardt. Het had voor mij niet afgelopen moeten zijn, zo raak je in de poëzie van Ida Gerhardt verzeild. Dit is niet te missen, een absoluut hoogtepunt.' (Hein van Kemenade)

De manier waarop Muse ConNAction poëzie en muziek verbindt, is heel bijzonder!
Hun verklanking van poëzie leidt niet tot liedjes of tot aangeklede voordracht, maar tot een nieuw geïntegreerd kunstwerk van tekst en muziek.

Noortje Korst en Annemiek van de Geijn waren hier in 2014 in het Karmelklooster te gast om hun vertolking van "Klinkend vers" te laten horen. Het publiek was enthousiast.
We bewaren er zeer goede herinneringen aan en hebben hen in ons jubileumjaar opnieuw gevraagd naar Drachten te komen met hun vertolking van poëzie op muziek.
We kijken uit naar de prachtige en doortastende muziek van Annemiek van de Geijn (piano/compositie) met een wonderbaarlijk mooie voordracht van Noortje Korst (zang/drama).

 

Luister alvast even op You Tube.

Entree: € 17,50 incl. koffie/thee en de expositie BLOOM

 

Meld u aan

Bekijk meer concerten, evenementen in februari