Lezing fotografe Margriet Smulders zondag 17 februari 15.00 uur

Lezing, zondag 17 februari (afgelopen)

Lezing Margriet Smulders over de fotografie van haar werken.

Margriet Smulders (Bussum, 1955) is een Nederlands kunstenares, gespecialiseerd in geënsceneerde bloemstillevens.

Nadat Margriet  in het Rijksmuseum een tentoonstelling heeft gezien met Nederlandse stillevens, maakt ze sinds 2000 geënsceneerde bloemstillevens. Ze bouwt op grote spiegels met speciaal door Bernard Heesen geblazen glazen schalen en vazen beweeglijke stillevens die ze overgiet met water, inkten en melk. De bloemen zijn in volle glorie op het punt van verwelken. Ze beschrijft de bloemen als acteurs die een hele wereld laten zien met hun relaties en drama's gespeeld door bloemen.

Aanvankelijk noemde zij deze bloem-portretten. In de periode vóór deze bloemstillevens maakte ze familieportretten. De bloemstillevens zijn geïnspireerd op zeventiende-eeuwse Nederlandse bloemstillevens. In de afgelopen tien jaar heeft Margriet Smulders zich telkens opnieuw vernieuwd.

Margriet Smulders wil dat de toeschouwer zich zelf verliest, 'dronken wordt' bij het kijken naar haar werk. Haar werken worden op groot formaat afgedrukt zodat de kijker er in kan duiken.

Foto: Margriet Smulders voor haar werk:  He, Du! Halt an! Was ist das mit diesem Wasser, Alter - Photography, fuji christal archive on dibound mounted with plexiglass, 2017, 116 x 400 cm dat nu te zien is in het Karmelklkooster.

Datum: 17 februari

Tijd: 15.00 uur

Entree: € 15,- voor lezing, tentoonstelling BLOOM en 1x koffie/thee

 

Meld u aan

Bekijk meer lezingen , evenementen in februari