Kapel van het Karmelkloosterglas-in-lood ramen in de kapelVoorzijde Karmelklooster

Muziekworkshop: Effectief studeren

Lezing, dinsdag 13 augustus (afgelopen)

Op deze dinsdagavond om 20.00 uur een workshop "Effectief studeren" door Robert de Bree.

Robert de Bree is een Nederlandse hoboïst, blokfluitist, improvisator en docent.

Voor veel (amateur) musici is het zelfstandig instuderen van nieuwe stukken of lastige fragmenten een drempel het plezier in het muziek maken aanmerkelijk minder maakt.

Op deze avond krijg je tips mee hoe de effectiviteit van het studeren vergroot kan worden. Het is mogelijk deze avond als toehoorder mee te maken maar men kan ook instrument en "drempel" (mee)nemen om er actief aan te werken (wel graag vooraf even, liefst per e-mail aangeven)

Afbeeldingsresultaat voor robert de bree

Robert werkt samen met de meest vooraanstaande musici uit de oude muziek, zoals Sir John Elliot Gardiner, Ton Koopman, L’Arpeggiata, Erik Bosgraaf, Akademie fur Alte Musik Berlin, Collegium Vocale Gent, Holland Baroque en Reinhard Goebel. Hij tradt solistisch op in bijvoorbeeld Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, Berliner Philharmonie en Musikfestspiele Potsdam Sanssouci.

Ook buiten de concertzaal werkte hij met topartiesten zoals Loes Luca en Karel de Rooij.

Hij was ook succesvol bij concoursen: SONBU (NL, 2004, 1e prijs), Prinses Christina Concours (NL, 2005), halve finalist bij Telemann Wettbewerb (DE, 2009) en Musica Antica Brugge (2008) en finalist bij internationale kamermuziek concoursen in Zory (PL) (2013) en Early Music International Young Artist Competition in York (UK) (2015). In 2015 was hij jurylid voor het internationale blokfluitconcours ORDA.

Hij nam op voor Radio 4 (veelbelovende blokfluitist), Bach aria’s met Klaartje van Veldhoven, Mozart voor NAXOS, Rameau met Les Ambassadeurs en Sabine Devieilhe voor Erato en een Haydn opera voor WDR.

Robert houdt zich verder bezig met componeren, arrangeren, ensemble leiding, het geven van lezingen, concertinleidingen en het leren van talen zoals Pools en Iers.

Kosten € 7,50 kaarten via www.apollo-ensemble.nl of aan de deur

Meld u aan

Bekijk meer lezingen , evenementen in augustus