Kapel van het KarmelkloosterVoorzijde Karmelkloosterglas-in-lood ramen in de kapel

Prima vista!

Cursus, woensdag 14 augustus (afgelopen)

Deze avond wordt gegeven onder het thema: Prima vista! Van blad spelen in de praktijk o.l.v. Cassandra Luckhardt

Altijd gedacht dat het een aangeboren gave was, het van blad spelen? Niets is minder waar!

Van blad spelen kun je leren en de beste manier om het te leren is door het te doen en daarbij wat aanwijzingen te krijgen van ervaren musici.

Neem instrument(en) en eventueel bladmuziek mee  en kom een avond gezellig muziek maken. Wel graag even, liefst per e-mail, aanmelden.

Er zijn ook stapels muziek voor diverse bezettingen aanwezig.

 

Gerelateerde afbeelding

Sinds Cassandra de Prijs voor de meest belovende individuele musicus won tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours, heeft ze een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus op cello en viola da gamba. Ze trad op met het The Academy of Ancient Music, Amsterdam Baroque Orchestra, The King’s Consort, Musica ad Rhenum en Il Complesso Barocco. Ze concerteerde in heel Europa, China, Australië, Japan, Rusland, Israël, de VS en Nederland, haar geadopteerde thuisland. In 2015 trad ze op als soliste met het Koninklijk Concertgebouworkest.
Cassandra begon haar studie in Ohio en San Francisco. In Europa studeerde zij bij Christophe Coin in Parijs en bij Jaap ter Linden en Wieland Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Haar opname van de viola da gamba-suites van Couperin met Musica ad Rhenum wordt geroemd als “magnifiek en onmisbaar” en “een bijzonder hoogtepunt.” Haar opname van de Bachsonates voor viola da gamba laat “speelsheid, fijngevoeligheid, muzikaliteit en collegialiteit” zien en wordt gewaardeerd als een “prachtige uitvoering die geen wens onvervuld laat.”
Cassandra bespeelt een cello van Sebastian (?) Kloz, Mittenwald ca. 1760 en een gamba na Guillaume Barbey, Paris, 1690, gebouwd door John Pringle, USA 1987.

Kosten € 7,50 vooraf aanmelden via www.apollo-ensemble.nl

Meld u aan

Bekijk meer cursussen, evenementen in augustus