Concert Hanneke Rouw, cello en Masha Galperina, piano

Concert, zondag 26 januari

Concert Hanneke Rouw, cello en Masha Galperina, piano

Hanneke Rouw begint op acht jarige leeftijd met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelt ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar wint ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgt ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev.

Masha Galperina (1989) St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd heeft ze pianoles tot ze in 2002 naar Nederland verhuist en lessen krijgt van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeert ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 studeert ze af met een 9,5 met onderscheiding.
Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen ontvangt Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek.

 

Aanvang

Zondag 26 januari van 15:00 tot 16:30

Meld u aan

Bekijk meer concerten, evenementen in januari