Film: C 'est ca l'amour van regisseur Claire Burger

Film, zondag 12 januari (afgelopen)

C’est ca l’amour (‘dit is wat liefde is’) is een intieme film over een gezin waarin alles aan het schuiven raakt. Een film over liefde en volwassen worden, maar ook over controle verliezen en die weer durven pakken.

C'est ça l'amour.

Zijn vrouw is bij hem weggegaan. Mario is het daar helemaal niet mee eens. Hij blijft stug geloven dat ze bij hem terugkomt, met zijn liefde voor haar als belangrijkste argument. Hoe kan een vrouw daar nou voor bedanken?

Het is ook moeilijk voor te stellen dat iemand hem kwijt wil, zo overtuigend en liefdevol zet de Waalse acteur Bouli Lanners de trouwe Mario neer in C’est ça l’amour, de tweede speelfilm van de Franse regisseur en scenarist Claire Burger. Mario is een veel te lieve, kwetsbare man, overvleugeld door de sterke vrouwen in zijn leven. Zijn twee dochters, Frida van 14 en Niki van 17, afwisselend opstandig en onverschillig, wonen nog bij hem. Ze zullen hem niet lang meer nodig hebben. Dat is een pijnlijke gewaarwording, een beetje verzacht door het feit dat zij wel van hem houden.

C’est ça l’amour speelt zich af in het Noord-Franse Forbach, aan de grens met Duitsland, het stadje waar regisseur-scenarist Claire Burger opgroeide en waar ze ook haar speelfilmdebuut Party Girl (2014) opnam. Haar onderwerpen zoekt ze net zo dicht bij huis: haar ouders scheidden toen ze een puber was, waarna ze samen met haar zus bij haar vader achterbleef. Strikt autobiografisch is C’est ça l’amour niet, maar Burger weet duidelijk waar ze het over heeft. De gezinsscènes ogen uitermate realistisch en ieder personage krijgt begrip, ook Armelle, die het niet kan helpen dat ze ongelukkig was in haar huwelijk.

Datum: 12 januari 2020

Tijd: is deze zondagmiddag twee maal te zien: om 13.30 uur en om 15.30 uur

Entree: € 15,- incl. 1x koffie/thee en de tentoonstelling HUIDHONGER

Koop uw kaarten via van Plan:

https://www.vanplan.nl/uitje/c-est-ca-lamour-karmelklooster-drachten-39016523 

Meld u aan

Bekijk meer film, evenementen in januari