Het mooiste en ruimste terras van Drachten geopend t/m 29 augustus : slottuinen Karmelklooster Drachten

Kloosterdag, van donderdag 18 juni t/m zaterdag 29 augustus 2020 (afgelopen)

 

T/m eind augustus gaan we de tuinen en het klooster open zetten op donderdag- t/m zaterdagmiddag van 13 – 17 uur onder het motto: het mooiste en ruimste terras van Drachten.

Voor fietsers, wandelaars, Drachtenaren, (camping)gasten van buiten Drachten/Friesland, voor zo veel mensen die het klooster altijd al eens wilden zien en nog nooit geweest zijn, maar ook voor mensen dichtbij, die wellicht  op een flat wonen en graag een boek willen lezen in de tuin, voor bewoners van de zorgcentra en de appartementen in de directe omgeving van het klooster.

We bieden aan: ontvangst met een kopje koffie/thee. Daarnaast worden er lekkernijen als nonnenkusje en kardinaalshoed aangeboden, drankjes zijn verkrijgbaar als ook een bittergarnituur. Gasten kunnen genieten van de prachtige kloostertuin met fraaie borders. Koffie/thee wordt bij mooi weer in de tuin aangeboden. Bij minder goed weer in het klooster in diverse ruimten. In de kruisgangen is de intrede te volgen van de zusters Karmelietessen en er wordt kunst voor verkoop aangeboden. Entree bedraagt € 5,- inclusief koffie/thee.

De donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen van half juni t/m eind augustus gaan onder alle weersomstandigheden door. Liefst buiten, maar anders binnen. Van harte welkom!

We maken er samen een mooie zomer van!

Twee maanden lang in juli en augustus elke week 2 open lucht concerten
in de tuin van het Karmelklooster! Op de donderdagavond en op de zondagmiddag! Zeer gevarieerd aanbod: blues, rock& roll, klassiek, meezingconcert, luisterliedjes, jaren zestig muziek. Op de donderdagavond om 20.00 uur en op de zondagmiddag om 14.30 uur, alleen bij goede weersomstandigheden. Bij twijfel raadpleeg onze website, ook voor meer info over de concerten: www.karmelklooster.nl
Het klooster is een uur voor aanvang van het concert geopend. Wellicht neemt u iets warms mee voor als het fris wordt. Van harte welkom!


 

Meld u aan

Bekijk meer kloosterdag, evenementen in juni