Kalender

«Juli 2020»
madiwodovrzazo
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102

Zomerconcert Hristo Petrov, piano en Liza Bochkareva, piano wordt gespeeld in de kapel van het klooster.

Zomer/tuin concert, zondag 26 juli (afgelopen)

Goedemorgen!

Liep net in de kloostertuin. De zon schijnt en buienradar lijkt niet ongunstig voor vanmiddag. Maar in overleg met de firma Haarsma en met de musici is besloten het concert vanmiddag niet in de tuin te spelen, vanwege 'onvoorziene' buien, maar het concert wordt gespeeld op de vleugel in de kapel.

Hristo en Liza hebben zich afgelopen week op dit prachtige concert voorbereid en willen het u graag laten horen. Dat kan ik me voorstellen, het is een prachtig programma.

Tevoren en na afloop van het concert kunt u vrij door de tuinen wandelen met een drankje, misschien zelfs op het terras.

Kortom, we ontvangen u graag vanmiddag!

Wie weet, tot ziens!

hartelijke groet,

Ietsje Hofstra

 

Hristo Petrov  is geboren op 13 januari 1988 in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd werd Hristo aangenomen op de middelbare muziekschool in Pleven met als piano docente Antoaneta Vodenicharova.
Hij gaf regelmatig concerten georganiseerd door zijn school en woonplaats. Hij heeft het 2e pianoconcert van Saint-Saëns  uitgevoerd met het Filharmonisch orkest van Pleven.
Hristo heeft masterclasses gevolgd bij o.a: Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Tamara Poddubnaya, Ilona Timchenko, Ludmil Angelov, Sally Pinkas, Evan Hirsch, Jan Wijn, Vladimir Trop, Frank Glazer, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Arcadi Volodos.

De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij T. Poddubnaya en  Paul Komen. In juni 2013 is Hristo geslaagd (cum laude) voor ‘Master of Music ‘ aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Klara Wurtz.

Liza Bochkareva, een jonge pianiste uit Montenegro, won diverse internationale concoursen. Ze studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium.

Programma:

F. Chopin

- Polonaise op. 26 no. 1

- Nocturne op. 9 no. 1
- Nocturne op. 9 no. 2

Gespeeld door Hristo Petrov

F. Liszt

- Etude de concert no. 3 – “Un Sospiro”

- Liebestraume no. 3

- Hongaarse Rapsodie no. 11

Gespeeld door Hristo Petrov

P.I. Tsjaikovski: Het Zwanenmeer Suite op.20a  (arr. E. Langer)

-Scene-  Moderato

-Valse

-Danse des cygnes

-Scene- Andante

-Danse Hongroise- Czardas

-Scene- Allegro agitato

Gespeeld door Hristo Petrov and Liza Bochkareva - quatre mains

Na afloop is er gelegenheid om nog een drankje te nemen en te genieten van de prachtige kloostertuin.
Het is een openlucht concert. Neemt u voor de zekerheid iets warms mee. Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden nemen we op de dag zelf, in overleg met de musici, de beslissing of een concert door kan gaan. Is soms ook mede afhankelijk van de te gebruiken instrumenten. Kijkt u dan op de dag zelf op onze website voor meer informatie.

Datum: zondagmiddag 23 juli 2020

Tijd: 14.30 uur. Het klooster is geopend vanaf 13.30 uur

Entree: € 20,- incl. 1x koffie/thee

Meld u aan

Bekijk meer zomer/tuin concerten, evenementen in juli