Derde Zomerconcert Apollo Ensemble

Zomer/tuin concert, zondag 16 augustus (afgelopen)

Het Apollo Ensemble is een unieke groep. Het speelt ‘oude muziek’ maar is zelf springlevend en weet van ieder programma een waar feestje te maken. Het ensemble speelt intieme kamermuziek, duo’s, trio’s en kwartetbezetting, maar ook in groter formaat, zoals het driejarige project rond Brockes Passies van Händel, Telemann en Bach met acht zangers en instrumentaal ensemble en symfonieën van Haydn, Mozart en Beethoven.

PROGRAMMA

C.P.E. Bach (1714-1788)    Trio in Bes  Wq 89
Allegretto
Larghetto
Allegro

W.A. Mozart (1756-1791)    Sonate in e KV 304 voor viool en piano
Allegro
Tempo di menuetto

J. Haydn (1732-1809) Klavier Variationen in f moll Hob XVII:6

J. Haydn Trio in d Hob XV:23
Molto andante
Adagio ma non troppo
Vivace

APOLLO ENSEMBLE
David Rabinovich – viool
Cassandra Luckhardt – violoncello
Marion Boshuizen – fortepiano

“Sturm und Drang”

Sturm und Drang is een stroming in de Duitse literatuur van ongeveer 1770-85, die vooruitliep op de romantiek en die ook effect had op de andere kunsten.
De sturm und drang was een reactie tegen het rationalisme van de Verlichting.
Een aantal jonge dichters wilde het gevoel als grondslag van de poëzie in ere herstellen, verkondigde de rechten van de geniale intuïtie en brak met de geijkte regels voor de kunst.
De stroming kenmerkt zich door een volledig onderduiken in de golvende stromen van het gevoel, fascinatie voor het macabere en spookachtige. Bekende dichters uit de Sturm und Drang periode zijn o.a. Goethe en Schiller.

In de muziek wordt de term 'Sturm und Drang' gebruikt om een zware emotionaliteit en dramatische gepassioneerdheid aan te duiden met veel vaart en plotse dynamische contrasten. Carl Philipp Emanuel Bach, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart stonden een aantal jaar onder invloed van deze stroming.

Nodig u van harte uit dit concert bij te wonen.

Na afloop is er gelegenheid om nog een drankje te genieten in de prachtige kloostertuin. Het is een openlucht concert. Neemt u voor de zekerheid iets warms mee. Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden nemen we op de dag zelf, in overleg met de musici, de beslissing of een concert door kan gaan. Is soms ook mede afhankelijk van de te gebruiken instrumenten. Kijkt u dan op de dag zelf op onze website voor meer informatie.

Datum: zondagmiddag 16 augustus 2020

Tijd: 14.30 uur. Het klooster is geopend vanaf 13.30 uur

Entree: € 20,- inclusief 1x koffie/thee

Meld u aan

Bekijk meer zomer/tuin concerten, evenementen in augustus