Tuinconcert: het Volkmann Trio (Valentina Toth, piano, Coraline Groen, viool, Jobine Siekman, cello)

Zomer/tuin concert, zondag 2 augustus (afgelopen)

Goedemiddag.
Het is nu zaterdagmiddag en in overleg met de musici is het volgende besloten.

Voor zondagochtend staat nog regen aangekondigd, het lijkt er op dat het zondagmiddag droog is. Na overleg ook met de firma Haarsma is besloten dat het concert in de kapel gespeeld wordt vanaf 14.30 - 15.45 uur. Vanaf half twee is het klooster geopend.

Tevoren kunt u koffie/thee drinken in de tuinen als het weer het toelaat en ook de drankjes na afloop kunt u in de tuin nuttigen. We ontmoeten u graag bij het concert van het Volkmann Trio!

De musici Valentina, Coraline en Jobine verheugen zich op een mooi concert! En wij met hen!

Sinds 2013 delen de musici van het Volkmann Trio (Valentina Toth, piano, Coraline Groen, viool, Jobine Siekman, cello) hun liefde voor het bekende en onbekende pianotriorepertoire en brengen dit ten gehore op concertlocaties door heel Nederland.

Elk jaar stellen zij verschillende interessante programma’s samen die op dat moment relevant zijn. Zo maakten zij bijvoorbeeld programma’s rond 400 jaar Rembrandt, 75 jaar bevrijding, hun naamgever Robert Volkmann en ‘Les Six’. Het trio vindt het interessant om naast de gelauwerde pianotrio’s de onbekendere, soms Nederlandse of moderne(re) tegenhangers te presenteren.

Valentina, Coraline en Jobine leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en hebben lessen gevolgd bij onder meer Richard Lester, David Dolan, Ellen Corver, Vera Beths, Michel Strauss, Mark Messenger, Melissa Phelps, het Atos trio, Peter Brunt, David Kuyken en tijdens de European Chamber Music Academy bij Johannes Meissl, Petr Prause, Dirk Mommertz en anderen. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar werden zij uitgenodigd een concert te geven in de Nationale Filharmonie van Vilnius op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Litouwen en in 2016 speelden zij voor de Nederlandse Ambassade in Brussel. In oktober 2017 debuteerden zij in het Concertgebouw. Daarna speelden zij behalve door heel Nederland, ook op verscheidene locaties in Engeland en Italie.
De naam Volkmanntrio komt van Robert Volkmann (1815-1883), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.

Programma:

G. Frid - Pianotrio op. 27 - I. Introduzione - Fuga - Marcia - Continuazione di Fuga - Scherzo II. Passacaglia III. Rondo

A. Babajanian - Pianotrio voor viool, cello en piano - deel 2

D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2, op. 67 in e - I. Andante II. Allegro con brio III. Largo IV. Allegretto

Nodig u van harte uit dit concert bij te wonen.
Na afloop is er gelegenheid om nog een drankje te genieten in de prachtige kloostertuin.
Het is een openlucht concert. Neemt u voor de zekerheid iets warms mee. Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden nemen we op de dag zelf, in overleg met de musici, de beslissing of een concert door kan gaan. Is soms ook mede afhankelijk van de te gebruiken instrumenten. Kijkt u dan op de dag zelf op onze website voor meer informatie.

Datum: zondagmiddag 2 augustus 2020

Tijd: 14.30 uur. Het klooster is vanaf 13.30 uur geopend.

Entree: € 20,- incl. 1x koffie/thee

Meld u aan

Bekijk meer zomer/tuin concerten, evenementen in augustus