Concert Giorgos Kotsiolis cello, Ivan Penkov piano, Stella Zake viool

Concert, zondag 4 juli (afgelopen)

Concert zondagmiddag 4 juli: Giorgos Kotsiolis cello, Ivan Penkov piano, Stella Zake viool

Programma

L. van Beethoven - Piano trio op.70 no.1 in d groot

R. Schumann - Drei Romanzen op.94

M. Glinka - Trio pathétique in d klein

(1:00 uur max, geen pauze!)

 

Giorgos Kotsiolis cello

Geboren in 1989, speelt al op driejarige leeftijd piano en op vijfjarige leeftijd cello. Hij treedt op als solist met het Radio-Symphonic Orchestra of Greece (ERT) onder Alkis Mpaltas, het symfonieorkest van Patras onder Saulius Sondeckis en het Utrecht String Orchestra onder Mikhail Zemtsov. Hij heeft masterclasses gehad van wereldwijd bekende docenten als Frans Helmerson, Gary Hoffman, Anner Bijlsma, Gavriel Lipkind, Floris Mijnders, Reinhard Latzko, Ivan Monighetti en Jens-Peter Maintz. In 2009 komt hij naar Nederland om te studeren onder begeleiding van Timora Rosler in Utrecht waar hij zijn Bachelor diploma behaalde en in 2017 behaalde hij zijn Master diploma in Amsterdam waar hij studeerde bij Dmitri Ferschtman.

 

Stella Zake viool

Violist Stella Zake wordt geboren in Riga, Letland in een familie van muzikanten. Ze begon haar professionele studie aan de Emils Darzins muziekschool in Riga en verhuist in 2013 naar Nederland om haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam voort te zetten in de klas van Ilya Grubert, en later ook met Liviu Prunaru. Stella is een veelzijdige muzikant die podiumervaring heeft opgedaan in allerlei rollen: van solist tot orkestspeler.

Stella doet met succes auditie bij het prestigieuze European Union Youth Orchestra en wordt een van de jongste leden. In 2018 begint Stella haar samenwerking met Amsterdam Sinfonietta en wordt de eerste violiste van het Helikon-kwartet, waarmee ze haar debuut maakt op enkele van de belangrijkste zalen in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kleine Zaal in Amsterdam en Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Ivan Penkov piano

De oorspronkelijk uit Bulgarije afkomstige Ivan Penkov studeert bij Paul Komen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (2008-2012). Hij behaalt zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Jan Wijn (2012-2014).

Penkovs pianocarrière begint in in Bulgarije, waar hij op zesjarige leeftijd terechtkomt in de Nationale School voor de Kunsten. Op zijn elfde staat hij voor het eerst op het podium met het Pleven Symfonie Orkest, in hetzelfde jaar worden zijn eerste opnames voor de nationale radio gemaakt.

Penkov heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Boris Bloch, Charles Rosen, Vladimir Tropp, Leslie Howard, Rian de Waal en Pascal Devoyon.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

Datum: 4 juli 2021

Tijd: 15.00 uur

Entree: € 20,- incl. concert, tentoonstelling Huidhonger en bezichtiging klooster

Foto Ivan Penkov: Foppe Schut

Meld u aan

Bekijk meer concerten, evenementen in juli